Beleg in het vastgoedfonds van de wooncoöperatie

Beleggen in vastgoed zit nog steeds in de lift. Ben je zelf op de uitkijk om dit te doen? Dan is een vastgoedfonds een heel interessante piste. Er is een lage instapkost en je hebt heel wat minder bekommernissen dan bij andere vormen van investeren in vastgoed.

Vastgoed kopen versus vastgoedfonds

De klassieke manier om te investeren in vastgoed is simpelweg het kopen van vastgoed. De instapkosten zijn hoog. Je betaalt de registratierechten en de kosten van de notaris. En dan begint het nog maar pas. Wellicht zijn er nog wat verbouwingen nodig. Of aanpassingen om het gebouw klaar te maken voor verhuur. Daarna komen nog alle formaliteiten om het huis te verhuren. En dan is het vooral hopen dat je maandelijks netjes je huur ontvangt en weinig problemen ervaart.

Bij een vastgoedfonds investeer je uiteraard ook in vastgoed, maar zonder alle bekommernissen die je bij een aankoop en verhuur ervaart. Je betaalt geen registratierechten of notariskosten. Je staat niet in voor het onderhoud of verhuur van de panden. Je kan al vanaf een paar honderd euro in het vastgoedfonds instappen, zonder instap- of uitstapkosten, en krijgt dividenden uitbetaald. Bij verkoop van je aandelen krijg je de waarde die het aandeel op dat moment heeft. Hoewel een belegging nooit zonder risico’s is, blijft vastgoed een stabiele investering. In elk geval zijn er niet meer risico’s dan bij een klassieke investering in vastgoed. Bovendien investeert de wooncoöperatie enkel in duurzame, energiezuinige woningen met een toekomstgerichte visie. Het onderhoud is volledig in eigen beheer. Het engagement van de bewoners om de woning in goede staat te houden is hoog, aangezien ze zelf geld geïnvesteerd hebben.

Bewoners en investeerders beleggen in het vastgoedfonds van de wooncoöperatie

Het vastgoedfonds van de wooncoöperatie kent twee types beleggers:

  • De bewoners
  • De pure investeerders

Je leest het goed. Ook de bewoners beleggen hun geld in de wooncoöperatie. Bij IBK koopt een bewoner minstens 20 aandelen van het vastgoedfonds. De dividenden worden uitgekeerd in de vorm van een korting op de huur. Deze aandelen zijn niet verloren. Je belegt dus als huurder toch een bedrag in vastgoed, wat bij een klassiek huurverhaal niet het geval is.

Heb je wat spaargeld dat je wil beleggen zonder gedoe? Dan is het perfect mogelijk om enkel te investeren in het vastgoedfonds van de wooncoöperatie. Je kiest vrij hoeveel aandelen je koopt en ontvangt jaarlijks het bedrag van de dividenden. Zo investeer je toch in vastgoed zonder de bekommernissen die er bij komen kijken.

Investeren én op twee oren slapen. Het kan!

Investeren in vastgoed, instapklaar of om te renoveren, om er zelf in te gaan wonen of om te verhuren. Het is niet voor iedereen weggelegd. Toch wil je (een deel van) je spaargeld opzij zetten en er optimaal rendement uit halen. 

Hoe? IBK legt het je uit!

Laat hieronder gewoon jouw gegevens na en ontvang onze tips.

Beleg in het vastgoedfonds van de wooncoöperatie

Stel jouw vraag over deze woning: