Getuigenissen

Carl en Josiane

Kochten IBK aandelen als financiële steun voor de kleinkinderen

Wanneer onze kleinkinderen op eigen benen gaan staan, geven we ze een financieel duwtje in de rug.

Onze jongste kleindochter woont in een woning bij IBK, een concept waar we nog niet eerder over hadden gehoord maar dat ons wel interesseerde. Een tijd later hebben we aandelen gekocht, onze kleindochter ontvangt de helft van de jaarlijkse winstdeelname. Twee vliegen in één klap: wij steunen onze kleindochter maar blijven zelf 100% eigenaar van onze eigen investering.

Een eerlijk scenario voor ons, in het verleden zagen we immers een deel van onze bijdrage verdwijnen in notariskosten na een scheiding bij één van onze kleinkinderen. Tegelijk is een investering in IBK een manier om onze successie voor te bereiden. Wij kochten voor 60 000 euro aandelen en onze 3 erfgenamen krijgen ooit elk hun gelijk deel. Veel makkelijker en minder gedoe dan het vererven van één appartement aan 3 erfgenamen.

An

Helpt mee om onze planeet schoon te houden

Mijn vriendin en ik waren er als de kippen bij om bij IBK te huren. Het gedachtegoed spreekt ons van bij het begin heel hard aan. Een energie neutrale woning met als surplus een grote tuin en groengevel, het is toonaangevend in het straatbeeld.

Ik werk bij de gemeente en fiets nu dagelijks naar mijn werk. Het is trouwens ook fijn dat het onderhoud van de technische installaties niet onze verantwoordelijkheid is, daar wordt voor gezorgd door de coöperatie.

Gio

Is kaar om de vleugels uit te slaan

Met mijn eerste job heb ik al een centje aan de kant gezet om een appartement te huren of te kopen. Bij IBK vind ik het midden tussen die twee.
Ik huur een woning van de coöperatie (ik huur dus bij mezelf) en door regelmatig extra aandelen bij te kopen leg ik een mooie spaarpot aan. Elke extra aandeel betekent een grotere korting op mijn woonkost en wanneer ik ooit zou uitstappen heb ik die mooie spaarpot gewoon terug in eigen handen.

Ik heb graag vrienden over de vloer, het gedeelde paviljoen en de gedeelde tuin zijn ideaal voor een gezellige barbecue.

Aline

Mama van 3 tieners

Mijn man, ikzelf en onze 3 kinderen van 15, 16 en 18 jaar, zijn heel tevreden bij IBK. De grote tuin is een absolute must-have en heeft ons over de streep gehaald. Het is er heel gezellig vertoeven en de kinderen kunnen er hun energie kwijt.

We wonen ook dicht bij de dorpskern, niet ver van school en jeugdbeweging. Daardoor konden we zelfs onze wagen inruilen voor de fiets en het openbaar vervoer. Het is veilig fietsen hier, en het openbaar vervoer is makkelijk bereikbaar.

En als onze kinderen uit huis zijn, blijven we gewoon bij IBK, maar kiezen we voor een kleinere woning die we al op het oog hebben.

Jessy

Droomt van een gezinnetje

Een woning op maat, dat is voor ons dé motivatie om te kiezen voor IBK. Op dit moment wonen mijn vriend en ik in een kleine woning met 1 slaapkamer, maar we dromen al van een gezinnetje.

Als onze woning te klein wordt, kunnen we binnen IBK heel eenvoudig verhuizen. En dat zonder te moeten piekeren over extra kosten voor notaris, makelaar,...

Peter

Milieubewuste vijftiger

Sinds kort verplaats ik mij met een elektrische wagen. Het is een geruststelling dat laadpunten standaard zijn bij IBK. Ook indien ik een andere woning binnen IBK zou betrekken, ben ik steeds zeker van een laadpunt en standplaats.

Na een goed gesprek met het bestuur, heb ik zelf ook aandelen gekocht bij de coöperatie. Op die manier leg ik een mooie spaarpot aan, en ik steun een waardevol project waar ik zelf woon en volledig achter sta.

Investeren én op twee oren slapen. Het kan!

Investeren in vastgoed, instapklaar of om te renoveren, om er zelf in te gaan wonen of om te verhuren. Het is niet voor iedereen weggelegd. Toch wil je (een deel van) je spaargeld opzij zetten en er optimaal rendement uit halen. 

Hoe? IBK legt het je uit!

Laat hieronder gewoon jouw gegevens na en ontvang onze tips.

Getuigenissen

Stel jouw vraag over deze woning: