Over Ons

Investeerders
0
Bewoners
0
Projecten
0

Wooncoöperatie IBK is ontstaan uit het samengaan van 2 bedrijven, gespecialiseerd in duurzaam en ecologisch bouwen. Samen willen we een antwoord bieden op een aantal knelpunten binnen de huidige Vlaamse woonmarkt. 

IBK bundelt voordelig en flexibel wonen én investeren in 1 formule. Door coöperant te worden bij IBK, investeer je eerder in ‘woongelegenheid’ dan in 1 specifieke woning. Dit biedt tal van voordelen

  • Als bewoner ben je ook mede-eigenaar van je woning. Daardoor ga je automatisch het goede-huisvader-principe toepassen en de woning met extra zorg behandelen. Zo zorgt IBK ervoor dat de waarde van de wooncoöperatie stijgt voor alle bewoners en investeerders.
  • Wanneer je woonwensen evolueren, bijvoorbeeld door je job, de samenstelling van je gezin of je leeftijd, kan je binnen de coöperatie eenvoudig en vrijwel kosteloos van woning veranderen. Hierdoor bespaar je heel wat op verloren kosten, zoals notaris- of makelaarslonen.
  • IBK staat voor duurzame woonoplossingen. Jouw investering draagt dus ook bij tot het voortbestaan van onze planeet.
  • We garanderen jou een mooie opbrengst voor je investering. Investeerders ontvangen jaarlijks een dividend. Als bewoner ontvang je ditzelfde dividend in de vorm van korting op de huurprijs.

Missie

IBK wil het wonen van nu en de toekomst aanbieden in Vlaanderen. Daarmee spelen we in op thema’s die vandaag de dag onze toekomst zullen bepalen, zoals kernverdichting, ecologie, energiezuinigheid, techniek en duurzaamheid.

Visie

IBK is een wooncoöperatie die haar bewoners centraal stelt. We stellen woongelegenheid moeiteloos af op jouw levensfase. Bovendien deel je als bewoner mee in de winsten.

Zo willen wij het coöperatief gevoel in de nabije toekomst volledig tot zijn recht laten komen.

Het Team

Het IBK-team leidt elk project van A tot Z in goede banen. Van het maken van de eerste plannen, het bouwen van de wooneenheden, het organiseren van veilingen tot het opstellen van de huurcontracten en het uitvoeren van het onderhoud van de sites. Alles gebeurt onder de IBK-koepel.

IBK: zorgeloos investeren, voordelig en flexibel wonen

Investeren én op twee oren slapen. Het kan!

Investeren in vastgoed, instapklaar of om te renoveren, om er zelf in te gaan wonen of om te verhuren. Het is niet voor iedereen weggelegd. Toch wil je (een deel van) je spaargeld opzij zetten en er optimaal rendement uit halen. 

Hoe? IBK legt het je uit!

Laat hieronder gewoon jouw gegevens na en ontvang onze tips.

Over Ons

Stel jouw vraag over deze woning: