7 tips voor de ideale wasruimte

De wasplaats zit vaak in een donker hoekje in de woning. Het is een ruimte die vaak wat verwaarloosd wordt. Dat likje verf of dat noodzakelijke rek komen er ooit wel eens. Toch is het dagdagelijks een van de meest gebruikte ruimtes van je woning. Een essentiële draaischijf voor het dagdagelijkse leven in huis. De kledij van de ravottende kleine spookjes in huis. De sporttenue of jeugdbewegingsoutfit van zoon- of dochterlief. Dat delicate bloesje dat je zo hard koestert. Alles passeert langs de wasruimte. Doe jezelf een plezier en wacht niet langer om je wasplaats handig en netjes in te richten.

Zet de wasmachine of droogkast in je wasruimte op de goede hoogte

Geef toe, het is wat sukkelen. Je staat of zit eventjes gebukt om de was in en uit de wasmachine te halen. Staat je droogkast er boven op, dan krijgt je rug even rust. Tenzij dit te hoog is. Kortom, een wasmachine op de grond is geen geschenk voor de rug. Heb je er al eens aan gedacht om beiden naast elkaar te zetten op de hoogte die voor jou ideaal is? Daar bestaan heel wat handige oplossingen voor.

Achter gesloten deuren: kasten brengen rust in je wasruimte

Hoe je het ook draait of keert, een wasruimte met open rekken oogt altijd slordig. Er is de vuile was, vers gewassen was, wasproducten, strijkplank en strijkijzer. Je mag het nog zo ordelijk zetten als je wil. Het aanzicht brengt allesbehalve rust in je hoofd. Ga voor opbergruimte met deuren. Deurtje dicht en je krijgt instant rust in je hoofd. Herinner je je nog de vorige tip om wasmachine en droogkast op hoogte te zetten? Dan krijg je eronder interessante opbergruimte. Heel wat systemen voorzien zelfs een uitschuifbare plank onder je toestellen. Ideaal om je wasmand op te zetten.

Maak leidingen in de wasruimte onzichtbaar maar toegankelijk

Leidingen zijn in de wasplaats uiteraard onmisbaar. Het is onmogelijk om ze allemaal in te werken in de muren. Maak het de loodgieter gemakkelijk om aan de leidingen te werken bij het plaatsen van een nieuw toestel of herstellingswerken. Het zou zonde zijn om uren te verliezen voor het bereikbaar maken van de leidingen. Dit betekent niet dat je de leidingen zomaar zichtbaar moet houden. Hoewel ze noodzakelijk zijn, ogen ze niet zo netjes. Zoek een kast of systeem waarbij je leidingen onzichtbaar zijn maar vlot toegankelijk blijven.

Investeren én op twee oren slapen. Het kan!

Investeren in vastgoed, instapklaar of om te renoveren, om er zelf in te gaan wonen of om te verhuren. Het is niet voor iedereen weggelegd. Toch wil je (een deel van) je spaargeld opzij zetten en er optimaal rendement uit halen. 

Hoe? IBK legt het je uit!

Laat hieronder gewoon jouw gegevens na en ontvang onze tips.

7 tips voor de ideale wasruimte

Stel jouw vraag over deze woning: