Wonen bij IBK – het verhaal van Rajae

Onze bewoners zijn fijne mensen! En dat zullen we regelmatig tonen aan de hand van een gesprek. Hier laten we Rajae aan het woord. Ontdek hoe zij en haar gezin het wonen bij IBK ervaren, en wat voor hen de grote voordelen zijn.

Hoe lang waren jullie al op zoek naar een woning voor je IBK leerde kennen? Hoe verliep jullie zoektocht naar een geschikte woning, wat waren de knelpunten?
 

2 jaar voor ons huurcontract ging eindigen, gingen wij op zoek naar een andere woning.  Onze zoektocht op de privé-markt verliep zeer moeizaam, het grootste knelpunt was voor ons het feit dat wij een groot gezin zijn.  Dat was voor veel huisbazen een reden om ons te weigeren. Dat, en het feit dat we buitenlanders zijn en een vreemde naam hebben.  Wij hebben onze radius steeds uitgebreid en ik heb zelfs actief naar bouwbedrijven gebeld om te vragen of ze huurwoningen hadden.  Wij kregen steeds het deksel op de neus.  Veel grote woningen waren ook ruim boven het budget dat we voor ogen hadden.

Hoe heb je IBK leren kennen?


Mijn zusje heeft IBK gevonden via jullie website.  Ik nam de administratieve zaken verder op mij. Toegegeven, de website was nog in eerste fase maar toch nam ik onmiddellijk contact op met jullie. Ik zag dat jullie een woning met 4 slaapkamers aanboden, en bovendien was de huurprijs binnen ons budget. 

Wat heeft je over de streep getrokken?


We waren met ons gezin ten einde raad, de woning bij IBK kwam net op tijd.  De ligging was voor ons perfect, in Mechelen, op enkele minuten van het station en het centrum. Het contact met de mensen van de coöperatie verliep goed en de huurprijs was redelijk, en dat allemaal voor een nieuw gebouwde woning met 4 kamers.

Wat zijn de grootste voordelen van wonen bij IBK?


Er zijn vele voordelen aan wonen bij IBK.  Het is fijn dat er steeds iemand is om te helpen wanneer we een vraag hebben, de communicatie verloopt vlot. Als huurder zijn wij ook coöperant, wat ons een mooie huurkorting oplevert.  Je kan ook steeds meer investeren als je wil, wat dan weer extra huurkorting betekent.  Het is net alsof je een huis koopt, maar dan met meer voordelen, zoals groene energie.  De vaste kosten van iedere woning zijn de huur, water en electriciteit + gas.  Aangezien we groene energie hebben, hebben we geen gas nodig, we betalen enkel een klein bedrag voor water en elektriciteit.
Als coöperant hebben we ook de zekerheid dat er een woning voor ons zal zijn, moesten we bijvoorbeeld later een kleinere woning wensen.  Ook waarderen wij heel erg de open ruimtes in onze woning, maar ook de ruime tuin, het groen en het gedeelde paviljoen. Wanneer wij bij het paviljoen vertoeven, krijgen wij zelfs een echt vakantiegevoel!

Hoe ervaar je het contact met de mensen van de coöperatie?


Het contact verloopt goed. Wij kunnen met al onze vragen steeds terecht bij de mensen van de organisatie en krijgen steeds antwoord en informatie.

Hoe ervaar je het contact met je medebewoners en buren?


Alle buren zijn vriendelijk, en hebben een open geest. We hebben een WhatsApp groep en hebben al met enkele mensen een uitstap gedaan.  We hebben ook al enkele malen vergaderd om het gedeelde paviljoen aan te kleden en in te richten.  Ieder van ons neemt dan iets lekkers mee, het wordt dan meestal heel gezellig.  Alles verloopt heel ongedwongen,  je bepaalt zelf of je actief deelneemt.

Wat vind je van de gedeelde zaken, zoals de tuin en het paviljoen?

We hebben ons eigen tuintje, waar het zalig vertoeven is.  We genieten er dagelijks van een koffietjes of thee. Daarnaast is het paviljoen echt handig.  Vrienden of familie die langskomen, dan maken we gebruik van het paviljoen. Ik heb een agenda gemaakt in excel, zo kunnen alle bewoners het paviljoen reserveren wanneer ze dat wensen.  Voor de buren die niet zo vertrouwd zijn met excel, heb ik een agendaboekje in het paviljoen gelegd.  We gaan – samen met de andere bewoners – het paviljoen nog aankleden met planten ed. We moeten nog een manier bedenken hoe we de kosten hiervoor gaan verdelen, maar dat komt zeker in orde. Het paviljoen is echt een meerwaarde, we hoeven nooit meer een zaaltje te zoeken voor een familiefeest!  

Zou je IBK aanraden bij vrienden of familie?

Zonder twijfel! Vrienden die langskomen zijn vol lof over onze woning. Mijn broer heeft zich zelfs al op de wachtlijst gezet voor één van jullie toekomstige projecten, mogelijk in Willebroek. Voor ons gezin is het wonen bij IBK de perfecte manier van wonen!
We wonen in fijne omgeving en ondertussen sparen we toch een bedrag wat ons een mooie huurkorting oplevert. En we houden onze energiekosten laag,  we hoeven geen kosten aan te gaan voor de aankoop van een woning, of rente te betalen aan de bank….

Investeren én op twee oren slapen. Het kan!

Investeren in vastgoed, instapklaar of om te renoveren, om er zelf in te gaan wonen of om te verhuren. Het is niet voor iedereen weggelegd. Toch wil je (een deel van) je spaargeld opzij zetten en er optimaal rendement uit halen. 

Hoe? IBK legt het je uit!

Laat hieronder gewoon jouw gegevens na en ontvang onze tips.

Wonen bij IBK – het verhaal van Rajae

Stel jouw vraag over deze woning: